Az menzák több helyen elavultak, azt a minőséget sem éri el, amit egy konyhától elvárnánk. A gyerekek sok helyen ugyanazokat az egészségtelen ételeket eszik napról-napra, és a változatosság sem mondható el róla.
A gyerekek úgy mennek haza, hogy éhesek, vagy valami olyan étellel pótolják az ebédet, ami megint nem alkalmas arra, hogy rendesen fejlődjön a szervezet. A gyorséttermek, pékségek olyan alapanyagú ételeket árulnak, amely nem a gyerekek növekedését segítik, az elhízást annál inkább. Ami ennél is rosszabb, ha ezeket meg szokták nagyon nehéz a jóra nevelni őket.
Reformálás alá vonták menzák menüjét amit nehezen tudnak betartani, előírták továbbá:
A hal, mint alapanyag nagyon sok fajta felhasználással tálalható, a konyhák változatossága evvel biztosítva is van. Zsírtartalomban is sokkal kevesebb mint a vöröshúsoké.
Ebédötletek:
Tízórai/uzsonna ötletek: